Tunexcom

Tuning, ahogy mi szeretnénk

Nem szeretjük a kék ledet, sem a neont. Nem hiszünk csupán a sport légszűrőben, és a nagy felniben. A tuning nem ez, hanem valami más.

Friss topikok

  • Dániel Végh: Szia! Jelenleg még csak elmélkedem az autóm turbósításán, meg hogy mit lehetne kihozni belőle. Az ... (2018.06.14. 22:40) ECU tuning és turbósítás - a kezdetek
  • enpera: Jó kis cikk, a sok fosbukos linkel nem tudok mit kezdeni, de a képek, írás fasza! (2017.05.31. 18:56) Celica GT4 ST205 Time Attack car
  • hofi601: Szerintem egy "benzinvérű" "autóbuzi", azért télen sem unatkozik, és tud mit kezdeni magával. Mond... (2017.02.25. 10:50) Magyar Time Attack 2017
  • Martin Kay: @SzuTi: Szia! 350z track edition, alap 286 lovas. Lehet, utána nézek ennek a Time Attack mókának,... (2017.01.10. 00:07) Celica GT4 ST205 reloaded
  • szecseiadam: Erno az intivel kezdi megismerni a palyat es full utcai AD08-akkal ment, egy semi vagy full slick ... (2014.08.23. 17:14) Magyar Time Attack III. Hungaroring Kupa

Linkblog

Kenyeret és cirkuszt a népnek!

2013.03.28. 12:00 :: SzuTi

Hát igen, manapság sem vágyunk többre! Jól tudta ezt Néró, az ókori Róma császára, aki már akkoriban megmondta, hogy mi kell a népnek. Nem tudom, hogy a gladiátorjátékokat vagy a kocsiversenyt tudnám jobban hasonlítani ehhez a küzdelemhez, ami a hazai Time Attack versenyein van, de adrenalinban nincs hiány. Az esemény pozitívuma, hogy senki sem sérül meg, maximum a technikának eshet baja, ha valaki nagyon pengeélen táncol a teljesítmény növelésben. Ez pedig könnyen megeshet, ha az ember a leggyorsabb szeretne lenni. A kísértés nagy, de aki kurvának áll..., pontosan tudja, hogy milyen kockázatot vállal a versenyeken.

Kocsik.jpg

Mivel ebben a szezonban fog kiderülni, hogy ki lehet a leggyorsabb utcai autós a Hungaroringen a pályamódosítás előtt, így a létező összes komolyabb autós fórumon azt olvastam, hogy ki milyen átalakításokkal, módosításokkal készül erre az évre. Nagyon készülnek a bajorok a rizsesek ellen, és megjósolhatatlan, hogy ki futja meg azt a kört, ami 2013 után már überelhetetlen lesz. A német precizitás vagy a japán technika híveinek jön össze minden idők legjobb utcai autós köre a Hungaroringen. Tavaly év végén még egy Alfás is nagyon fogadkozott, de számára sajnos az idei éve nem úgy alakult. Épül viszont egy űrhajó Evo 6 TME, de ha jól tudom, még nem 100%-os. Ennek ellenére a keddi verseny nagy durranás lesz, az tuti!

BMW vs Subaru.jpg

Múlt héten még dacoltunk a hóval, és lemondtuk a Slovakiaringes évadnyitó versenyt, de április 2-ára húzunk egy nagyot, és elindítjuk a 2013-as év Time Attack szezonját. Akárhogy is lesz, de kedd délután dübörögni fognak a lóerők, és elindul az, amire augusztus óta vártunk. Tavaly május 20-án több mint 40 nevező autó indult el Magyarország egyetlen amatőr pályaversenyén, már profinak nevezhető versenyautókkal, sofőrökkel. Ezen srácok autóbuzik, fanatikusok, félőrültek. Idejük nagy részét autóépítéssel, tuningolással töltik. 

A tavalyi legjobb időt Szabó Roland /Roller/, a Subaruklub tagja érte el egy nagyon hegyes 2:03:091-es idővel. Idén ezt elég sokan szeretnék túlszárnyalni. Tudomásom szerint van közöttük 600 lóerős Nissan GTR, 500 lóerős épített E46-os M3 GTR,  Supercharged Honda NSX 450 lóerővel. Nem utolsó sorban, de már nem az utcai kategóriában indul egy Radical SR5 is. A mezőny eleje reményeink szerint nyaldossa majd az etalon utcai autós 2:00-ás időt, amire amatőr versenyen eddig még nem volt példa. Idén utoljára megmutathatja mindenki, hogy ő és az autója a leggyorsabb a Hungaroringen. A pályaváltoztatás már teljesen más tészta lesz. Onnantól részben újra kell tanulnunk a pályát. Addig viszont még új versenyzőként, de nézőként is szívesen látunk mindenkit.

Az esemény követhető a facebookon is:

http://www.facebook.com/events/133175343530384/

Az online nevezés pedig innen is elérhető:

https://docs.google.com/forms/d/1-mXlMG3aRL8f0gA5WthUGhcNvK-ZEVSqcJooYBBmvBE/viewform

Sajnos Karotta a Hangyásszal most nem fog tudni indulni, mivel külföldön forgatnak, pedig több ezer érdeklődő szeretné látni a Hungaroringen, bevetés közben, azzal az átkozottul szép kasztnival és dübörgő hanggal, amit oly sokáig tervezgetettek, építettek és végre elkészült. Ígérete szerint a következő versenyünket nem hagyja ki.

Bár nem a tavalyi versenyünkön készült, de ez a belső kamerás videó 1 másodpercen belül van, és elég jól visszaadja azt a tempót, ami a tavalyi éles bevetésen a kategória és a futamgyőzelmet jelentette Rollernek.  

Jöhetnek nyugodtan a kommentek, csípjük a nagyszájúakat, de erre csak azt tudjuk mondani, oda lehet jönni és meg lehet próbálni. Itt már nem biztos, hogy elég a komoly technika, mert nem kevés vér kell a cerkába egy ilyen körhöz. Kedden kiderül minden, mi már nagyon várjuk! :-)

Breaking news! A Hungaroring időjárási okokra hivatkozva lemondta a keddi napot, hogy jó idő esetén is olyan vízátfolyások lesznek a pályán, hogy nem vállalják az aznapi motoros nyílt napot és Time Attack versenyünket. A dátumot eltolták április 24-ére. Öröm az ürömben, hogy így még több 100%-ig felkészített gépállat tudja megmutatni, hogy mit tud. Valamit nagyobb esély van arra is, hogy az időjárás kegyesebb lesz hozzánk.

Címkék: honda bmw mitsubishi impreza Hungaroring Subaru Evo Time Attack Radical

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tuning.blog.hu/api/trackback/id/tr25176243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronin_ 2013.03.28. 19:48:32

Jó rendben. Jobb gumik és a j1-es ballaszt nélkül min. 1 sec-el jobb lenne.

crix 2013.04.01. 10:09:01

A jobb1-es ballaszt lehet, hogy balance :)
süti beállítások módosítása